Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη Β.ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ



·        Κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου ο ΥΠΕΘΑ Β.Βενιζέλος έκανε αναλυτική «Παρουσίαση του νομοσχεδίου για την Υπηρεσιακή Εξέλιξη και Ιεραρχία των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων»  .  Σύμφωνα  με τα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος, με το νέο νόμο περί Ιεραρχίας των στελεχών των Ε.Δ., διασφαλίζεται ένα πλήρες σύστημα αξιοκρατίας, διαφάνειας και επαγγελματισμού. Το συνταξιοδοτικό καθεστώς των στρατιωτικών εναρμονίζεται με τις ασφαλιστικές απαιτήσεις και όρους συνταξιοδότησης. Καταργεί τις  πρόωρες αποστρατείες ορίζοντας 35ετία πραγματικής υπηρεσίας (40 συντάξιμα). Καθιερώνεται νέο μοντέλο για την εξέλιξη των αξιωματικών (με την θέσπιση της κατ΄ απόλυτο τρόπο προαγωγής και την παράλληλη επετηρίδα όσων παραλείπονται) και νέο τρόπο μεταθέσεων. Βασική τομή του νομοσχεδίου είναι ότι από το βαθμό του αντισυνταγματάρχη και άνω θα προάγονται οι ικανότεροι και όχι κατ' ανάγκη οι αρχαιότεροι. Με το νέο νομοσχέδιο, διαμορφώνεται μοντέλο κάθετης διοίκησης με ανάληψη από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ της πλήρους επιχειρησιακής και διοικητικής ευθύνης αλλά και εμπλοκή πλέον των άλλων αρχηγών στην αλυσίδα επιχειρησιακών αποφάσεων που μέχρι τώρα δεν είχαν.  Καθιερώνεται νέα κατηγορία προαιρετικής επαγγελματικής θητείας για όσους νέους απολύονται, διάρκειας 6 μηνών έως 3 ετών με αποδοχές.  Αναγνωρίζει ευρύτερες κατηγορίες αγωνιστών στην Κύπρο με παροχή αντίστοιχων δικαιωμάτων για περίπτερα.
·        Εξοπλισμοί Ε.Δ.  Την ερχόμενη εβδομάδα περνούν από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής οι προμήθειες των κινητήρων των Μαχητικών αεροσκαφών  F-16 και τα πυρομαχικά των 120 χλστ. των αρμάτων μάχης των LEO2HEL/A4. Στο άμεσο μέλλον ολοκληρώνονται τρία εκκρεμή προγράμματα τα οποία «Μας άφησε η Νέα Δημοκρατία και ισοδυναμούν με τρία ΕΜΠΑΕ», είπε ο Β.Βενιζέλος : "Τα γερμανικά υποβρύχια, οι γαλλικές φρεγάτες και τα ρωσικά ΤΟΜΑ".  Σε ότι αφορά τις λοιπές μελλοντικές προμήθειες αυτές θα γίνουν με το νέο νόμο ο οποίος θα ενσωματώνει την κοινοτική νομοθεσία. Αναφορά έκανε και στα αντισταθμιστικά προγράμματα, όπου κάλεσε τις  εταιρείες που οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο να  κλείσουν τις εκκρεμότητες διότι θα υπάρξουν καταγγελίες των συμβάσεων και θα επιβληθούν ρήτρες.

·        Ναυπηγεία Σκαραμαγκά:  Επιτεύχθηκε μια ισορροπημένη και καλή συμφωνία που προστατεύει τα συμφέροντα του Δημοσίου και τα συμφέροντα του Πολεμικού Ναυτικού. Η συμφωνία θα ισχύσει αφού προηγουμένως κυρωθεί στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία . Με τη συναίνεση τουλάχιστον ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. θα γίνει νόμος του κράτους, διαφοερετικά δεν θα τεθεί σε ισχύ και τα πολιτικά κόμματα ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.
·        Στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ. Προωθείται μια ευρύτερη πολιτικο-στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Το Ισραήλ διαθέτει στρατιωτική τεχνογνωσία πολύ προχωρημένη και μια συμφωνία , θα   επωφελής για την Ελλάδα. Επίσης, Ελλάδα και Ισραήλ έχουν αρκετά κοινά συμφέρονταν στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Δεν υπάρχει δέσμευση , αλλά προοπτική ελληνο-ισραηλινής συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα. Παράλληλα όμως  η Ελλάδα θα διατηρήσει και θα ενδυναμώσει τις σχέσεις της με τον Αραβικό Κόσμο, ώστε να είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής στο Μεσανατολικό. H Ελλάδα πρέπει να έχει πάντα στραμμένα τα μάτια της στην Μεσόγειο.
·        Στρατιωτικά δυστυχήματα:   Αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη πολλαπλώς στις οικογένειες των θυμάτων των στρατιωτικών, που έχασαν την ζωή τους στα πρόσφατα στρατιωτικά ατυχήματα.  Η στήριξη αυτή δεν θα εξαντληθεί μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά θα έχει και άλλες μορφές. Είναι υποχρέωση της πολιτείας  να στηρίξει τις οικογένειες των θυμάτων των στρατιωτικών.
 Τέλος έκανε έκκληση να σταματήσει επιτέλους η εμπορική τυμβωρυχία των ατυχημάτων.
·        Παράλογες και προκλητικές  χαρακτήρισε ο Β. Βενιζέλος τις αμοιβές στελεχών του ευρύτερου τομέα, όπως Διευθυντών της ΔΕΗ, που  υπερβαίνουν κατά πολύ των αποδοχών του Α/ΓΕΕΘΑ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα