Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υπογραφή Συμφωνιών μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας



Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπογράφηκαν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο οι ακόλουθες Συμφωνίες:
1.Κοινό Πρόγραμμα Δράσης για τα έτη 2010-2013 μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
2. Κοινή Δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας με αφορμή τον εορτασμό της 65ης επετείου της αντιφασιστικής νίκης.
Υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
3. Πρωτόκολλο Εφαρμογής μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την εφαρμογή της Συμφωνίας μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για επανεισδοχή, της 25ης Μαΐου 2006.
Υπέγραψαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νεοκλής Συλικιώτης και ο Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης κ. Κονσταντίν Ρομοντανόφσκι.
4. Πρωτόκολλο που τροποποιεί τη Συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την αποφυγή της διπλής φορολογίας αναφορικά με τους φόρους πάνω στο εισόδημα και πάνω στο κεφάλαιο, της 5ης Δεκεμβρίου 1998.
Υπέγραψαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χαρίλαος Σταυράκης και Υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Σαντάλοφ.
5. Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Υπέγραψαν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού και ο Πρύτανης της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Αλεξάντερ Πανόφ.
6. Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την παρεμπόδιση της κλοπής, των λαθραίων ανασκαφών και της παράνομης εισαγωγής και εξαγωγής πολιτιστικών αγαθών.
Υπέγραψαν η Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κα Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ.
7. Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη Συνεργασία στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Υπέγραψαν ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης και ο Υπουργός Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Σματκό.
8. Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Υπέγραψαν η Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κα Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή και ο Υπουργός Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ίγκορ Λεβίντιν.
9. Κοινό Πρόγραμμα Δράσης για την περίοδο 2011-2012 για την εφαρμογή της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον τομέα του τουρισμού.
Υπέγραψαν ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης και ο Διευθυντής του Ομοσπονδιακού Πρακτορείου Τουρισμού κ. Ανατόλι Γιερέτσκιν.
10. Διακήρυξη για Κυπρο-Ρωσική Συνεργασία με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας.
Υπέγραψαν ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης και ο Υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ιγκόρ Μανίλοφ.
11. Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ομοσπονδιακού Κρατικού Ιδρύματος «Κρατικό Επιμελητήριο Καταχωρήσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Υπέγραψαν ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης και ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κρατικού Ιδρύματος «Κρατικό Επιμελητήριο Καταχωρήσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας» κ. Ρόμπερτ Αντελχανιάν.
12. Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου κ. Μάνθος Μαυρομμάτης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Εβγκένι Πριμακόφ.
13. Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου και του Ομοσπονδιακού Κρατικού Ιδρύματος «Κρατικό Επιμελητήριο Καταχωρήσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου κ. Μάνθος Μαυρομμάτης και ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κρατικού Ιδρύματος «Κρατικό Επιμελητήριο Καταχωρήσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας» κ. Ρόμπερτ Αντελχανιάν.
14. Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Κυπριακού Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής και του Κρατικού Ιατρικού Πανεπιστημίου της Ρωσίας με την ονομασία Πιρογκόφ για συνεργασία σε θέματα παροχής ιατρικών υπηρεσιών, έρευνας και εκπαίδευσης στον τομέα της Νευρολογίας, Γενετικής και Βιοϊατρικών Επιστημών.
Υπέγραψαν ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Κυπριακού Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής δρ. Φίλιππος Πατσαλής και ο Πρύτανης του Κρατικού Ιατρικού Πανεπιστημίου της Ρωσίας με την ονομασία Πιρογκόφ κ. Νικολάι Βολοντίν.
15. Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου με το Ρωσικό Χρηματιστήριο «Russian Trading System».
Υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου κ. Γιώργος Κουφάρης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Μετοχικής Εταιρείας «Χρηματιστήριο Αξιών RTS» κ. Ρόμαν Γκορόνοφ.
http://www.cyprus.gov.cy/icons/ecblank.gif

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα