Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

FRONTEX

Έκφραση  αλληλεγγύης της Ε.Ε. στα κράτη Μέλης της, που υφίστανται την πίεση από το μεταναστευτικό κύμα, είναι η ίδρυση και λειτουργία του  παραρτήματος  της ΦΡΟΝΤΕΧ που εγκαινιάστηκε Σήμερα στο Πειραιά. Είναι ένα σύγχρονο επιχειρησιακό Κέντρο  επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων, με στόχο την αναχαίτιση του μεταναστευτικού ρεύματος προς την Ε.Ε., από την κύρια πύλη εισόδου, που είναι η Ελλάδας, αφού το 90% των λαθρομεταναστών που βρίσκονται διασκορπισμένοι  σε διάφορες χώρες της Ε.Ε., έχουν ως  χώρα εισόδου  την Ελλάδα.
Η  FRONTEX είναι η ευρωπαϊκή υπηρεσία που συντονίζει την επιχειρησιακή συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών στον τομέα της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων•
·        επικουρεί τα κράτη μέλη στην εκπαίδευση των εθνικών συνοριακών φυλάκων.
·        · παρακολουθεί τις εξελίξεις των ερευνών σχετικά με τον έλεγχο και την επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων·
·         επικουρεί τα κράτη μέλη σε περιπτώσεις που απαιτείται αυξημένη τεχνική και επιχειρησιακή συνδρομή στα εξωτερικά σύνορα·
·        και παρέχει στα κράτη μέλη την αναγκαία στήριξη για την οργάνωση κοινών επιχειρήσεων επαναπατρισμού.
Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία, κατά τη σημερινή παρουσίαση των δραστηριοτήτων της ΦΡΟΝΤΕΧ, είναι η καταγραφή σημαντικής μείωσης του αριθμού των λαθρομεταναστών, σε χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση και υπάρχει υψηλός δείκτης ανεργίας.
Επίσης, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της σημερινής παρουσίασης, η είσοδος λαθρομεταναστών στη χώρα μας από τα χερσαία σύνορα, Αλβανία, Βουλγαρία και Π.Γ.Δ.Μακεδονίας και φυσικά από τον Έβρο, γίνεται οργανωμένα από εγκληματικές συμμορίες, δραστηριότητα από την οποία το οργανωμένο έγκλημα αποκομίζει τεράστια οικονομικά ποσά.
Τέλος  επισημάνθηκε,  ότι η Τουρκία είναι τελικά η χώρα «κλειδί» για την διακίνηση των λαθρομεταναστών , μέσω Ελλάδας, στην Ε.Ε. Γι’ αυτό, είπαν οι αξιωματούχοι της ΦΡΟΝΤΕΧ, θα πρέπει να αναβαθμιστεί η συνεργασία των αρχών της Ε.Ε. με την Τουρκική Κυβέρνηση, ώστε οι λαθρομετανάστες να μην περνάνε τα ελληνικά σύνορα και ταυτόχρονα,  να χρηματοδοτείται η Τουρκία από την Ε.Ε., προκειμένου να εφαρμόσει ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα επαναπατρισμού λαθρομεταναστών.  

Σχόλια

  1. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ (ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ...) ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ....

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ

    Ο γενικότερος θόρυβος που σηκώνει ο αστικός τύπος και οι τοποθετήσεις τόσο του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια στην Ουάσινγκτον, για τις ευθύνες των 3 «εγγυητριών δυνάμεων» στο Κυπριακό,.....

    έρχονται να ανακυκλώσουν και στη χώρα μας μια συκοφαντική επίθεση κατά του ΑΚΕΛ και του Προέδρου της Κύπρου.
    Στην πραγματικότητα όλοι γνωρίζουν ότι πως το πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών, που ανέτρεψε τον Μακάριο, έβαλε μπροστά την τουρκική στρατιωτική μηχανή, η οποία με την αμέριστη αγγλοαμερικανική υποστήριξη προώθησε τα σχέδια της κατοχής και διχοτόμησης της Κύπρου από την Τουρκία, μια χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ.

    Το ερώτημα είναι: Γιατί τη δεδομένη χρονική στιγμή ξετυλίγεται αυτή η εκστρατεία διαστρέβλωσης σε βάρος του Προέδρου Δ. Χριστόφια και του ΑΚΕΛ; Γιατί ενοχλούνται τόσο πολύ οι πολιτικές δυνάμεις του «ευρωμονόδρομου» στη χώρα μας όταν καταδεικνύονται οι ευθύνες των λεγόμενων «εγγυητριών δυνάμεων»; Έχει αυτό να κάνει με την υποστήριξή τους στο σχέδιο Ανάν και σε παραλλαγές του, που προβλέπουν με τον ένα ή άλλο τρόπο την επαναφορά του καθεστώτος των «εγγυητριών δυνάμεων»;
    Το ΚΚΕ με την ευκαιρία αυτή τονίζει ότι παραμένει αλληλέγγυο με τον αγώνα του Κυπριακού λαού για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, που προϋποθέτει Κύπρο ανεξάρτητη, χωρίς ξένα στρατεύματα, βάσεις, εγγυήτριες δυνάμεις και προστάτες. Κύπρο κυρίαρχη με ενιαία διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια, διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, κοινή πατρίδα των Τουρκοκύπριων και Ελληνοκύπριων.

    ΑΘΗΝΑ 1/10/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. part 1
    Αλήθεια τι πρέπει να κάνει ο κάθε λογικός άνθρωπος Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να φωνάξουμε , αρκετά , φτάνει πια το παραμύθι με την διάβαση λαθροεποικων από την Τουρκία και τις αρλούμπες για το δόγμα ΟΖΑΛ περι κατακτήσεως της Ελλάδος διάμεσου των ισλαμιστών λαθροεποικων ,
    Δόγμα εφευρεθέν από ΜΜΕ το 2009 πριν τις ευρωεκλογές για να καλύψει τα ελληνικά κόμματα και την σκανδαλώδη αναλγησία που επιδεικνύουν χρόνια τώρα υπακούοντας στην νέα τάξη πραγμάτων και τις επιταγές της για αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού μέσω της λαθρομετανάστευσης .
    Κοντεύουμε τα πέντε εκατομμύρια αλλόφυλους και αυτό είναι κάτι που δεν δεν θα μπορούσαν να καταφέρουν ούτε εκατό τουρκοκρατιες..
    Όποιος τολμήσει σήμερα να γράψει σε block για επίορκους αξιωματικούς που δεν κάνουν το αυτονόητο καθήκον τους , δηλαδή να φυλαττουν τα χερσαία σύνορα της πατρίδας μας , του απαντούν με εκφράσεις του τύπου - τι θέλεις εσύ δηλαδή να πάρεις ένα πολυβόλο και να τους καθαρίσεις όσους μπαίνουν μέσα - η ακόμα - θα σας άρεσε αυτό χρυσαυγητες .- και πραγματικά είναι τόσοι πολλοί όλοι αυτοί που πέφτουν επάνω σου ώστε αναγκάζεσαι να αρχίσεις να ψάχνεις τα γραπτά σου εάν δηλαδή έχεις γράψει κάτι σχετικά με εκτελέσεις η για το αυτονόητο το ότι πρέπει να συλληφθούν και εάν είναι δυνατόν να προωθηθούν άμεσα προς τις περιοχές από όπου αφίχθησαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι.
    Έξαλλου αυτό το καθήκον τους το εκτελούσαν οι ένοπλες δυνάμεις την δεκαετία του 90.
    Όσοι έτυχε να υπηρετήσουν τότε το γνωρίζουν καλά .
    Έτσι απλά χωρίς ακρότητες και χωρίς κανένα περιπαιγμο η εξευτελισμό της προσωπικότητας των συλληφθέντων λαθροεισβολέων , και με μοναδικά πιστεύω τον στρατιωτικό κώδικα την υπεράσπιση του πατρίου εδάφους και τα πραγματικά ανθρώπινα δικαιώματα και όχι με την ψυχοπάθεια του σήμερα .
    Αλήθεια νομίζω ότι βρίσκομαι 15 χρόνια πριν τότε που όταν άρθρωνες τις αντιρρήσεις σου για την εισβολή στην χώρα των αλβανών σου κολλούσαν όλοι οι αδαείς την χαρακτηριστική ετικέτα του ρατσιστή .
    Έτσι εύκολα ακόμη και δικοί σου άνθρωποι που ήξεραν ότι εσύ μπορεί να είχες βοηθήσει όσο κανένας τους πεινασμένους και αρρώστους στη Αφρική η και αλλού.
    Και γιατί όλα αυτά .
    Γιατί έτσι ήταν η γραμμή της αριστεράς για να κερδίζει τις ψήφους των αγροτών που ήθελαν αλβανούς δουλοπάροικους στα χωράφια τους.
    Γιατί μαζί. με τους μεγαλοεργολάβους απέκτησαν και τα πρώην συντρόφια από δυο τρεις πολωνούς , αλβανούς και άλλους φουκαράδες και έτσι τα συντρόφια έγιναν εργολάβοι .
    Και πήραν σπίτια στην γλυφάδα μακριά από τον Άγιο Παντελεήμονα
    Ετοίμασαν λοιπόν την ρετσινιά και με αυτήν κερνούσαν και την κρεμούσαν όλοι μαζί σε οποίον τους εξηγούσε τι κατάφερναν σήμερα και τι θα επακολουθήσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. part 2
    Γιατί υπήρχαν και άνθρωποι που είχαν πρακτική εμπειρία αναλόγων καταστάσεων που έζησαν στο εξωτερικό ..
    Τι αριστεροί , τι δεξιοί , τι αριστεροδεξιοι , όλοι την ίδια πατέντα χρησιμοποίησαν και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν για να αποκρύψουν την αλήθεια και να φιμώσουν την λογική .
    Ρατσιστής λοιπόν τότε όταν έλεγες το αυτονόητο.
    Εγκληματίας τώρα όταν μιλάς πάλι για το αυτονόητο.
    Και φυσικά πέρα από frontex και ξερό ψωμί , η με άλλα λόγια frontex και ψιλό-βρήκαμε την ησυχία μας από μεριά αιγαίου (Αλήθεια τι δουλεία μπορεί να έχουν οι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ στις 19 Μόρτη να καλούν με την αφίσα τους –ΟΧΙ ΣΤΗ FRONTEX - ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ) (μάλλον ευγενική χορηγία του ιδρύματος Σορρος).
    Αλλά για λαθροεισοδους από μεριά αεροδρομίου δεν έχει ακουστεί ούτε μια κουβέντα .
    Και τι να ακουστεί , Αφού τότε θα ξεφτιλιστούν άπαντες .
    Ποιος άραγε φτιάχνει τα πλαστά χαρτιά για τα τόσα ευπρεπώς ενδεδυμένα πακιστανακια που έχουν κατακλύσει τον τελευταίο χρόνο την χώρα μας .
    Και στο αεροδρόμιο οι υπεύθυνοι δεν μπορούν τάχα να ξεχωρίσουν τα πλαστά η όχι ταξιδιωτικά έντυπα .
    Ως νέοι έλληνες στρατιωτικοί που μπερδεύτηκαν με τις αρμοδιότητες τους οι άνθρωποι και αφήνουν τα σύνορα ανοιχτό .
    Η μήπως δεν είναι πλαστά και έχουν επάνω την πρόσκληση από την κυβέρνηση ΓΑΠ.
    Και όταν πέσει με το καλό και με την βοήθεια του Θεού ο ΓΑΠ αλήθεια τι θα τους κάνει .
    Θα τους πάρει άραγε σπίτι του η τέλος πάντων μαζί του όπου πάει , η θα τους φορτώσει και αυτούς μαζί με τους άλλους στο έλλειμμα .
    Μήπως τελικά η frontex πρέπει να αναλάβει και τα σύνορα μας και τα αεροδρόμια μας .
    Αφού ανέλαβε τον θαλάσσιο χώρο μας μετά την διάλυση του λιμενικού ( παρέλαση 25 Μαρτίου , μοντάζ που έβγαζε μάτι στα πλαστώ-εγγεγραμμένα στην βιντεοκάμερα , ελλοχεύοντες χρυσαυγητες και λοιπά παραμύθια ώστε να δουν εάν μπορούν να διαλύσουν τις ένοπλες δυνάμεις)
    Τώρα κάτι σχετικά με τα πακιστανακια , μου κάνει εντύπωση ότι όλα έρχονται με βιβλιάριο στην εθνική τράπεζα .
    Και εάν πράγματι κάποιος θέλει να ξεμπλέξει τον μίτο της Αριάδνης καλό θα ήταν να αρχίσει από εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα