Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καμιά εγγύηση για τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Τον  Eκτελεστικό Πρόεδρο της Abu Dhabi Mar κ. Iskandar Safa δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μετά τη συνάντηση, οι κ.κ. Βενιζέλος και Safa, έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις.
Eυ. Βενιζέλος: Ο κ. Iskandar Safa, ο οποίος διευθύνει, όπως όλοι γνωρίζετε, και την Abu Dhabi Mar και τις συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες και στην πραγματικότητα διευθύνει και τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, είχε την καλοσύνη να με επισκεφθεί σήμερα αμέσως μετά την ολοκλήρωση και τη θέση σε ισχύ της νέας σύμβασης για να μου παρουσιάσει τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τη νέα διοίκηση των ναυπηγείων, να με ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο απευθύνθηκε στους εργαζόμενους, τους οποίους κάλεσε να συνεργαστούν με ένα δημιουργικό και καλόπιστο τρόπο για να αποκτήσουν μέλλον τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ αλλά και όλος ο ναυπηγικός τομέας στη χώρα μας.
Μου παρουσίασε για μία ακόμα φορά τα σχέδια που έχει για την ανάπτυξη των ναυπηγείων και για την απόκτηση νέων παραγγελιών όχι μόνο από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό αλλά και από τα πολεμικά ναυτικά πολλών χωρών. Τον ευχαρίστησα για τη συνεργασία. Η διαπραγμάτευση ήταν σκληρή αλλά το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ ικανοποιητικό. Ευχήθηκα στη νέα διοίκηση των ναυπηγείων καλή επιτυχία στο έργο της για το καλό και των ναυπηγείων και της εθνικής οικονομίας και των κοινών στόχων που έχουμε.
Η Κυβέρνηση στηρίζει τον ναυπηγικό τομέα και όλη την ελληνική αμυντική βιομηχανία, δημόσια και ιδιωτική. Αυτό κάνουν όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου και όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και αυτό θα κάνουμε κι εμείς με διαφάνεια, σύμφωνα με το νόμο και πάντα με ενημέρωση και σύμφωνη γνώμη της Βουλής των Ελλήνων.
Ο κ. Safa αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά την ανάγκη για διαφάνεια, την ανάγκη για διαφανή και ανοιχτή συνεργασία με την Κυβέρνηση και είμαι βέβαιος ότι μπορούν να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια νέα εποχή στον ναυπηγικό τομέα στη χώρα μας. 
I. Safa: Ουσιαστικά, αυτή είναι μια νέα αποχή για τα Ελληνικά Ναυπηγεία. Τα Ελληνικά Ναυπηγεία πέρασαν από δύο φάσεις στο παρελθόν. Στην πρώτη βρίσκονταν υπό κρατικό έλεγχο και σε αυτήν τα Ελληνικά Ναυπηγεία λειτουργούσαν για τις παραγγελίες του Πολεμικού Ναυτικού και εν γένει για την εγχώρια αγορά. Στη συνέχεια, πέρασαν στη φάση ελέγχου από την HDW, για την οποία ήταν ο χώρος κατασκευής των υποβρυχίων που πουλούσαν στο Πολεμικό Ναυτικό. Σήμερα μπαίνουμε στη νέα εποχή κατά την οποία τα ΕΝΑΕ θα καταστούν ένα ολοκληρωμένο ναυπηγείο με πρόσβαση σε δικαιώματα σχεδίασης, σε δίκτυα μάρκετινγκ, και σε παρουσία του ομίλου μας σε πολεμικά ναυτικά δεκάδες χωρών του κόσμου.
Οπότε, υπάρχουν όλα τα συστατικά για να γίνουν τα Ελληνικά Ναυπηγεία αυτό που τους αξίζει. Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και είμαι σίγουρος ότι και τα άλλα μέρη θα τηρήσουν τις δικές τους. Οι εργαζόμενοι στα ΕΝΑΕ και η Κυβέρνηση θα μας στηρίξουν έναντι των ανταγωνιστών μας γιατί θα ανταγωνιστούμε με μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες έχουν τη στήριξη των προέδρων τους, των πρωθυπουργών τους.
Είμαι όμως βέβαιος ότι θα έχουμε την πλήρη στήριξη της ελληνικής Κυβέρνησης προκειμένου να μπορέσουμε να πετύχουμε και -όπως είπα και στους εργαζόμενους σήμερα- να μοιραστούμε την επιτυχία μας μαζί τους. Τα ναυπηγεία δεν είναι μόνο γερανοί και προβλήτες. Τέτοια βρίσκεις αρκετά. Τα ναυπηγεία είναι οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτά με την κουλτούρα τους, τις ικανότητές τους και την τεχνογνωσία τους. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.
Δημοσιογράφος: Έχουν διασφαλιστεί οι θέσεις εργασίας στα ναυπηγεία;
I. Safa:Δεν γνωρίζω κανέναν που να μπορεί να δώσει τέτοιες εγγυήσεις. Αυτό που μπορώ να σας εγγυηθώ είναι ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε χρησιμοποιώντας όλα τα συστατικά που είναι απαραίτητα για την επιτυχία μας. Εγγυήσεις δεν υπάρχουν στον κόσμο μας. Το γνωρίζετε αυτό τόσο καλά όσο κι εγώ. Αυτό που σας εγγυόμαστε είναι ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε με τα καλύτερα συστατικά και παραμέτρους προκειμένου το επιχειρηματικό σχήμα να επιτύχει. Αυτή είναι η εγγύηση που δίνω.
Ευ. Βενιζέλος: Θέλω να προσθέσω ότι και στη Defensys την προηγούμενη εβδομάδα, οι επαφές που είχα με διάφορους ομολόγους μου ήταν ενθαρρυντικές για το ενδιαφέρον τους σε σχέση με αυτά που μπορεί πλέον να κατασκευάσει το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά αλλά και γενικά ο ελληνικός ναυπηγικός τομέας. Άρα, θα αποκτήσουμε τώρα ένα νέο πεδίο δραστηριότητας, όχι ως αγοραστές, αλλά ως πωλητές στον τομέα των εξοπλισμών. Και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία.             
Δημοσιογράφος: Αυτό ισχύει και για τον «Παπανικολή»;  Γιατί ακούστηκαν πολλά για επαφές με τους Πολωνούς.
Ευ. Βενιζέλος: Το ενδιαφέρον δεν στρέφεται στον «Παπανικολή», ο οποίος παρελήφθη από το Ναυτικό με πάρα πολύ μεγάλη ικανοποίηση και έχει δοκιμαστεί και θα δοκιμαστεί τώρα και στον πλου της μετάβασης στην Ελλάδα. Υπάρχει ενδιαφέρον για την αλυσίδα παραγωγής, που είναι πολύ πιο σημαντικό.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα