Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.




ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ, ΠΡΙΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΤΙΣ 8-9 ΙΟΥΝΙΟΥ.

*ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΑΧΘΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ, ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ. ΕΠΕΙΔΗ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 20ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΣ. ΣΥΝΗΘΩΣ-ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ-ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.(ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ). ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ.

*ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΡΕΑΣ-ΨΑΡΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΩΣ ΝΙΚΕΣ. ΟΙ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΕΥΝΟΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΓΚΥΛΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ-ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΕΡΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ-ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΔΗΛΑΔΗ –ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ-ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ. ΝΑΙ ΜΕΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΛΛΑ Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΟ ΧΕΡΣΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΚΙΝΗΘΗΚΑΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.

*ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ LSE ΣΤΟΝ ΤΙΡΝΑΒΟ(ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ. ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΣΩ Α/ΓΕΝ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ. ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ NDC-GR ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ /ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ»…ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ. ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝRF ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ…ΚΑΠΟΤΕ ΜΕΤΑ ΒΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΑΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ…ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΕΕ. ΤΙΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΣΔΑΜ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ. ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΝΥΧΤΑ…ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΩ. ΑΣΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ-ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ(ΝΑΣΗΣ-ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑ) ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΥΔΟΚΙΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ…ΜΟΝΟ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΡΘΕ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΩΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ.

*ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΜΠΛΕΚΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ. ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ….ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑΤΟΪΚΑ. ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΡΙΑΚΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ «ΝΑΤΟ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ» ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ 9 ΓΕΜΑΤΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

ΕΡΧΟΜΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 8-9 ΙΟΥΝΙΟΥ.

*ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΟΝΣ/ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΙ ΝΟΡΦΟΛΚ/ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ(ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ-ΓΑΛΛΟΣ ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ).

*ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ JALCC-JFTC-JWC(ANTIΣΤΟΙΧΑ ΣΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ-ΝΟΡΒΗΓΙΑ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΓΙΑ LESSONS LEARNED KΛΠ.

*ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ(JFHQs) ΣΕ ΝΑΠΟΛΙ/ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥΝΣΟΥΜ/ΝΟΤΙΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ.

*ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΜΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΕ ΡΑΜΣΤΑΙΝ/ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΜΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΣΕ ΙΤΑΛΙΑ/ΝΑΠΟΛΙ ΚΑΙ Η ΧΕΡΣΑΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

STRIKEFORNATO METAΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ/

*Η ΝΑΕWC-AGS ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ

*ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΡΑΜΣΤΑΙΝ ΘΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ (CAOC TΩΝ ΟΥΝΤΕΜ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ/ΤΟΡΕΧΟΝ) ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΜΟ DAOC ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΦΕΡΑΡΑ/ΙΤΑΛΙΑ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ/ΤΙΡΝΑΒΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ. ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΕΞΕΙΣ. ΟΧΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ.

*ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.(ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΝΑΤΟΪΚΩΝ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΩΝ ΗΜΑΣΤΕ ΟΡΦΑΝΟΙ. ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ CAOC ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΚΛΠ. ΑΥΤΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΡΟΛΟ. ΙΣΩΣ ΜΟΝΟ ΕΘΝΙΚΟ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ-ΛΙΒΥΗ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ. ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΑΝΕΝΕΡΓΟ. ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ NDC-GR ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ARRC-EUROCORPS-GERMAN/DUTCH ΣΩΜΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΣΤΕΡ Ή ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΕ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΛΙΛ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΟ. ΑΡΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΡΙΑΚΟΤΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΡΟΛΟ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΙΚΗ ΜΑΣ. ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΕΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΗΕΙΟ ΝΟΡΘΓΟΥΝΤ ΣΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΕΙΡΑΤΕΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ. ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. ΑΠΟ TA CAOC ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ .ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ. ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΟΤΙ Η ΔΑΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΡΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΡΚΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ CAOC ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ/ΤΟΤΕ /ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 2017 ΜΕ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΑ SM-3. ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΜΥΝΑ.

ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙ ΑΠΟΜΩΝΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΗ Π ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ (ΑΠΟ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΑΥΤΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥΣ), Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΗ. ΑΡΕΣΕΙ Ή ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.

Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΒΙΒΛΙΟ-ΤΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2012 ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΛΠ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα