Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

πρωτοφανή επεισόδια έγιναν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Θα πρέπει να μελετήσουμε πολύ προσεχτικά τα όσα πρωτοφανή επεισόδια έγιναν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Κατόρθωσαν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά να γελοιοποιήσουν τα μέτρα ασφαλείας του ΥΠΕΘΑ, του καλύτερα φυλασσόμενου χώρου. Περίπου 300-350 εργαζόμενοι ξήλωσαν τα μεταλλικά ρολά και μπήκαν από την κεντρική πύλη του ΥΠΕΘΑ που βρίσκεται στη Μεσογείων. ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως κατόρθωσαν διαμαρτυρόμενοι, για δεύτερη φορά, αφού έχουν προηγηθεί οι απόστρατοι, να εισβάλουν μέσα στο ΥΕΘΑ από την Κεντρική Πύλη; Ασφαλώς και προκύπτουν τεράστιες ευθύνες στους υπευθύνους στρατιωτικούς για την ασφάλεια του Στρατοπέδου.
Η πολιτική ηγεσία ήταν απούσα σήμερα το πρωί από το ΥΠΕΘΑ. ΚΑΙ άφησαν τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ. Κωσταράκο να αντιμετωπίσει τους διαμαρτυρόμενους, παρότι είναι αναρμόδιος. Ο Α/ΓΕΕΘΑ που τη στιγμή της εισβολής βρισκόταν καθ΄οδόν προς το Φάληρο για τις εκδηλώσεις της επετείου των Βαλκανικών Πολέμων, επέστρεψε αμέσως. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος που βρισκόταν ήδη στο ΦΑΛΗΡΟ για τον ίδιο λόγο, δεν επέστεψε! Πάντως το θέαμα του Α/ΓΕΕΘΑ να διαπληκτίζεται με τους εργαζόμενους ήταν θλιβερό. την Η άποψη του Α/ΓΕΕΘΑ , την οποία αποδέχτηκε η πολιτική ηγεσία, αναλαμβάνοντας και τις ευθύνες ήταν, πρώτα να αποχωρήσουν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι από τον χώρο του ΥΠΕΘΑ και μετά το προεδρείο τους να γίνει δεκτό από τον αρμόδιο ΥΦΕΘΑ Δ.Ελευσινιώτη. Την πρόταση του Α/ΓΕΕΘΑ απέρριψαν οι εργαζόμενοι γι' αυτό έγιναν συλλήψεις.
Έγιναν πρωτοφανή επεισόδια για τον προαύλιο χώρο του ΥΠΕΘΑ. Τα επεισόδια έληξαν με την προσαγωγή στη ΓΑΔΑ περίπου 150 εργαζομένων.
Ποια είναι η αιτία για τη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας; Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχουν να πληρωθούν έξι μήνες. Ο πολλά υποσχόμενος αραβολιβανέζος επιχειρηματίας ΙΣΚΑΝΤΑΡ ΣΑΦΑ, τον οποίον είχε ανακαλύψει η προηγούμενη Κυβέρνηση ως σωτήρα των Ναυπηγείων έχει εξαφανιστεί, και όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, μαζί με το ΤΑΜΕΙΟ των Ναυπηγείων.
Το Ελληνικό Δημόσιο έχει δώσει περίπου 3 δισεκ ευρώ, για παραγγελία πλοίων και υποβρυχίων του Π.Ν. και για να παραμείνουν τα Ναυπηγεία ανοιχτά και οι 1300 εργαζόμενοι να έχουν δουλειά. Με το ποσό αυτό, η κατασκευάστρια ΓΕΡΑΜΝΙΚΉ εταιρεία ΘΥΣΕΝ προηγούμενη ιδιοκτήτρια των Ναυπηγείων, είχε αναλάβει την υποχρέωση να κατασκευάσει 4 σύγχρονα υποβρύχια και να εκσυγχρονίσει 3 φρεγάτες. Από αυτή παραγγελία , ναυπήγησε μόνο το γνωστό για τα προβλήματα υποβρύχια ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και τα υπόλοιπα αναζητούνται. Και οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι στο δρόμο και εμπαίζονται, είτε από τον καινούργιο επιχειρηματία, είτε από τους αρμόδιους υπουργούς.
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι αντιδρούν και η αντίδρασή τους θα πρέπει να προβληματίσει πάρα πολύ την Κυβέρνηση, αλλά και την ΤΡΟΙΚΑ. Ίσως η κοινωνική έκρηξη που θα σαρώσει τα πάντα, να πλησιάζει...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα